Morotsbröd med kidneybönor

RÖSTA PÅ RECEPTET (56)

(56)
3tim 55min

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

Receptet är framtaget i samarbete med Mia Öhrn.

Ingredienser

limpor
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
5 dl
kallt vatten
25 g
jäst
2
morötter, medelstora (150 g), rivna (150 g)
9 dl
vetemjöl special (540 g)
6 dl
grahamsmjöl (360 g)
2 tsk
salt
Extra mjöl till utbakningen

Gör så här

Tips!

Servera gärna morotsbrödet tillsammans med BreOliv eller BreOliv Mild

Lämna ett svar till Emma Olsson Avbryt svar

Knut Carlström

Blir inte klok hur Kidneybönorna skall behandlas detta skall stå i receptet. Låt bönorna rinna av
mosa eller mixa. Vilket skall man följa ? Jag följde mixade grovt. Inte bra. Förstörde degen.

Emma Olsson

Hej Knut,
Tack för att du hörde av dig! Bönorna skall först sköljas i kallt vatten. Sedan får du välja beroende på vad du har för verktyg hemma. Antingen så mixar du bönorna grovt eller mosar bönorna grovt.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.