Frukostfrallor med cannelinibönor

Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

Tillagning
Jäsning
Jäsning innan gräddning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 frp Zeta Cannellinibönor

    Zeta Cannellinibönor

    Läs mer
  • 7 dl vetemjöl eller vetemjöl special (420 g)
  • 4 dl grovt rågmjöl (240 g)
  • 2 tsk salt
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula ner jästen i vattnet i en stor bunke och rör tills den lösts upp.

Låt bönorna rinna av och skölj dem med kallt vatten. Mosa eller mixa bönorna grovt. Tillsätt bönorna och resten av ingredienserna till degvätskan och arbeta ihop till en ganska lös deg.

Täck över bunken och låt jäsa i rumstemperatur i cirka 40 minuter. Rör gärna om några gånger under tiden.

Klä två brickor med bakplåtspapper. Kontrollera att de går in i kylen. Forma degen till frallor och lägg med jämna mellanrum på brickorna. Täck dem med plastfolie. Ställ in i kylen över natten.

På morgonen värmer du upp ugnen till 250 grader.

Dra över frallorna till plåtar. Peta ner russinen i frallorna igen om de har ploppat upp, så att de inte bränns.

Grädda sedan frallorna i 20-25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna ett par minuter på ett ugnsgaller.

Servera gärna med BreOliv eller BreOliv Mild, tomat och smörgåskrasse.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.