Surdegsmacka med svamp & BreOliv örtröra

RÖSTA PÅ RECEPTET (28)

(28)
30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Härlig och smakrik lunchmacka som har ett lager BreOliv örtröra och sedan toppas med varm svamp, linser och grönkål. Extra god med hembakt bröd och egenplockad svamp så klart! Den här mackan är vegansk, men skulle också bli god med hyvlad parmesan på toppen.

Receptet är framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

mackor
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
BreOliv örtröra
1 knippe
persilja
Svamptopping
6 dl
valfri (eller blandad) svamp
1
vitlöksklyfta
2
blad grönkål, utan stjälk
1/2 frp
linser
salt
svartpeppar, nymalen
Rågsurdegsbröd i gryta
1 dl
rågsurdegsgrund
4 dl
vatten
1 1/2 tsk
salt
6 dl
vetemjöl (330 g)
4 dl
rågmjöl (170 g)

Gör så här

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

NYHET! Tunna crostini

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.