Surdegsmacka med svamp & BreOliv örtröra

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 4 ingredienser

Härlig och smakrik lunchmacka som har ett lager BreOliv örtröra och sedan toppas med varm svamp, linser och grönkål. Extra god med hembakt bröd och egenplockad svamp så klart! Den här mackan är vegansk, men skulle också bli god med hyvlad parmesan på toppen.

Receptet är framtaget i samarbete med Green Kitchen Stories.

Ingredienser

mackor
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
BreOliv örtröra
1 knippe
persilja
Svamptopping
6 dl
valfri (eller blandad) svamp
1
vitlöksklyfta
2
blad grönkål, utan stjälk
salt
svartpeppar, nymalen
Rågsurdegsbröd i gryta
1 dl
rågsurdegsgrund
4 dl
vatten
1 1/2 tsk
salt
6 dl
vetemjöl (330 g)
4 dl
rågmjöl (170 g)

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (31)

(31)

Vad tycker du?

1 kommentar

Lämna ett svar till PIA ZETTERSTRAND Avbryt svar

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar