Recept från Zeta

Bruschetta med borlottibönor och citron

Borlottibönan är en lite mjukare delikatessböna från Italien som passar så bra på en bruschetta med citron, persilja och vitlök.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 4 skivor lantbröd ca 1 1/2 cm tjocka
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 burk Zeta Borlottibönor avrunna
  • 2 msk bladpersilja grovhackad
  • 1/2 liten citron rivet skal och saft
  • salt
  • peppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugen på 250 grader.

Grilla brödskivorna på ett galler i övre delen av ugnen eller stek dem gyllenbruna i en stekpanna.

Gnid in ena sidan av det varma brödet med ½ vitlök.

Droppa över lite olivolja.

Skär resterande vitlök i tunna skivor.

Fräs dem i 1 msk olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg.

Vänd ner bönor, persilja och citronskal.

Låt fräsa i ytterligare någon minut. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

Fördela blandningen på brödskivorna.

Mosa bönorna lätt med en gaffel, droppa över olivolja och servera.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.