Recept från zeta.nu Pan tomate

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 225 grader.

Lägg avrunna oliver i en liten ugnsform och rosta högt upp i ugnen 10-15 min.

Skär brödet i skivor och pensla olja på båda sidor.

Stek brödet i stekpanna tills det är frasigt och har fått fin färg.

Gnugga vitlöken mot brödens snittyta.

Halvera tomaten och dra tomatens snittyta mot bröden så att tomatköttet fastnar på bröden.

Strö över lite flingsalt, nymald peppar och eventuellt lite extra olivolja.

Servera med ugnsrostade oliver och prosciutto crudo.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.