Italiensk varm macka
Varm surdegsmacka med mozzarella och lufttorkad skinka. Perfekt som en lättare lunch eller till en god soppa.
Varm surdegsmacka med mozzarella och lufttorkad skinka. Perfekt som en lättare lunch eller till en god soppa.
Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.
Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!
Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.
Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.
Smakrik kräm med fetaost och rödbetor. Perfekt som ett härligt tillbehör eller som en del av buffébordet.
Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.
Italienskt småplock med endiver, isad lök och mozzarella. Antipasti med en twist!
Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.
Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.
Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.
Italienska delikatesser och charkuterier, det perfekta tilltugget. Enkelt att variera efter tycke och smak.
Färgglada primörer tillsammans med tapenade och parmesanost passar fint som aperitivo.
Capresesoppa är den varma varianten av den klassiska rätten Insalata Caprese. Mozzarellan smälter i den varma soppan och allt blir magiskt gott.
En frisk, solig mozzarellasallad med persikor och rucola. Variant på en klassisk italiensk caprese.
Risotto al Vino Rosso - Mustigt röd risotto i färg och smak med röttvin, rosésallad och rosmarin.
Friterad blomkål, brysselkål och salviablad med en umamifylld sardelldipp, servera som förrätt eller drinktilltugg på festen!
Gör en sallad på rädisor, gröna blad och rödlök och krydda med en god vinägrett med hallonbalsamico
Ugnsbakade oliver med färska kryddor. Perfekt som småplock före maten.
En färgsprakande, knaprig och god sallad med morötter och rädisor.
Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.
Det italienska namnet på denna fräscha rätt är Asparagi freschi con salsa balsamica - lättsaltade, kokta sparris med parmesan och en klassisk vinägrett.
Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.
Vinägretten är "kryddad" med bacon och rödlök och hälles över ett knippe grillad, grön sparris.
Spenaten får en härlig smak och doft när den fräses tillsammans med vitlök i olivolja. Toppas med krispiga krutonger.
Smakrik parmesanostpaj som passar bra som tillbehör på till exempel kräftskivan. Går även utmärkt att servera som huvudrätt till en härlig sallad.
Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.
Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater, en smakrik paj med kalamataoliver, spenat och fetaost och skal av fullkornsmjöl och olivolja.
Den godaste ostpajen görs med parmesan. Gott på buffebordet eller tillsammans med en sallad.
Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.
Chili, zucchini, champinjoner, vitlök och pasta - med mycket parmesan på toppen!
En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.
Snabblagad och enkel spaghetti bolognese. Passar perfekt när man har ont om tid och vill laga en riktigt god spaghetti med köttfärssås.
Köttfärssås med mycket grönsaker och kikärtor. Minska på köttet och få en härlig och mustig smak. Passar hela familjen.
Visst går det att göra en god fiskgryta med pasta! Vitt vin, saffran och tomat bidrar med sina goda smaker.
Pasta Mezze Maniche tillsammans med smulad getost och smakrika tomater. Lättlagad pastarätt med mycket smak och färg.
Någon gång kring maj skördas sparrisen. Då är den som allra finast och ljuvligt god i denna citron och persiljedoftande pastarätt.
Pasta med tomatsås är en snabblagad middagsfavorit. Smält mozzarella blir till långa trådar.
Pasta med en härligt somrig smakkombination av rökt lax, ärtor och mynta.
Strimlad fläskkotlett med svamp och doftande rosmarin - Cavatelli con carne e funghi.
Mustig tonfiskpasta med klassiska italienska ingredienser som kapris, tomater och vitlök. Något man snabbt kan svänga ihop en vardagskväll.
När du inte har tid att laga men ändå vill äta gott - mozzarella, cocktailtomater och rödlök till pasta i glada skruvar
Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skinka och krämig mozzarella.
En klassisk vit pizza med ost och vitlök. Äts med fördel som den är eller toppas men grönsaker, skinka eller salami och några toppar vit tryffelolja.
Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.
Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.
En klassisk pizza med skinka och mozzarellaost. Perfekt som fredagsmiddag eller som tilltugg uppskuren i många bitar.
Hembakta minipizzor med mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg till fest och till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.
Getost är fantastisk som smaksättare och passar till många rätter. Här på pizza med oliver! En kombination du bara måste testa.
Mild och smakrik krämig tomatsoppa med matiga pizzabullar med pesto och mozzarella.
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.
Ett vegetariskt alternativ till den klassiska pizzan som toppas med olivolja, pesto, mozzarella och pecorino. Buon appetito!
Pizza med prosciutto och mozzarella som du enkelt och snabbt lagar direkt i stekpannan med bakpulver.
Små pizzamunsbitar med salami, vitlök och pesto som passar utmärkt som tilltugg till mingel och fest.