Recept från Zeta: Sparris med olivoljedressing

Sparris med olivoljedressing

Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g grön sparris
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med dressingen.

Vispa äggulor och vinäger i vattenbad, dvs i en kastrull eller bunke alldeles ovanför en kastrull med sjudande vatten, tills det blir alldeles vitt och fluffigt.

Värm olivolja tills den är ljummen.

Vispa i den droppvis i äggen tills det blir en krämig sås.

Smaka av med salt och peppar.

Ansa och koka sparrisen i saltat vatten med några droppar olivolja i ca 3 minuter.

Servera med olivoljedressingen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.