Recept från zeta.nu Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

Svamprisotto med krämig taleggio, friterad salvia och parmesan.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt på en liten kastrull med buljong och låt buljongen nätt och jämnt koka.

Hetta upp olivolja på medelvärme i en stekgryta. Fräs lök och selleri 2-3 min. Tillsätt riset och rör om.

Häll på vinet och låt det koka in. Späd risotton med lite varm buljong.

Koka under ständig omrörning. Fortsätt att tillsätta lite buljong i taget, låt koka in under omrörning tills all buljong kokat in och riset är färdigkokt och risotton är krämig. Börja smaka av efter 15 min.

Hetta upp olivolja i en kastrull och fritera salvia tills den är krispig. Låt rinna av på hushållspapper.

Skär svampen i små bitar. Börja med att steka svampen lite i en torr panna i några minuter så den vattnas ur.

Häll på rikligt med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Stek tills svampen är mjuk.

Rör ner hälften av svampen, parmesanost, taleggio och olivolja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Toppa med friterad salvia.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.