Svamprisotto med taleggio och friterad salvia

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

Vad tycker du?

50min 15 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Svamprisotto smaksatt med krämig taleggio, friterad salvia och parmesanost. Risotto är en klassisk italiensk rätt, utmärkt som egen maträtt eller tillbehör.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2
schalottenlökar, finhackade
1
blekselleristjälk, finhackad
1 påse
350 g Carnaroliris
8 dl
grönsaksbuljong eller hönsbuljong
400 g
valfri svamp
150 g
Carozzi taleggio, tärnad
salt
svartpeppar, nymalen
1 kruka
färska salviablad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Bertan

Hej Anton,

Det är en hel påse av de två påsarna på 350 gram som finns i förpackningen. En sådan påse motsvarar cirka 4 portioner.

Emma Olsson

Hej Anton,
Våra risottoris är vakuumförpackade i två påsar i en förpackningen. Det räcker med att du använder en av de påsarna för att göra en risotto. En påse motsvarar ca 4 portioner.
Hälsningar, Emma från Zeta

Pekka Rautiainen

Det ska bli gott låter det som.

Fundersam över punkt 8: Rör ner hälften av… Vad blir det med den andra hälften? Lite ofullständigt

Emma Olsson

Hej Pekka,
Tack för att du hörde av dig! Häll i hälften av svampen i risotton, toppa sidan risotton med friterad salvia och resterade svamp. Jag förtydligar detta i receptet 🙂
Hälsningar
Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco