Pecorinopolenta m svamp

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

Tillaga

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull.

Vispa ner polentan och sjud 5-6 min. Vänd ner riven pecorino och timjan.

Häll upp polentagröten i en smord liten form. Låt svalna.

Frästa grönsaker

Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlöken i någon minut, lägg i champinjonerna, salta och peppra och stek tills de fått fin färg.

Tillsätt persiljan. Häll på matlagningsvin och låt koka in. Vänd ner spenaten.

Servering

Skär den kalla polentakakan i trekanter. Stek dem i olivolja 2-3 min per sida.

Servera polentan med de frästa grönsakerna.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.