Toskansk brödsallad – Panzanella

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tycker du?

30min 15 ingredienser

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

4 skivor
dagsgammalt bröd, ciabatta eller italienskt lantbröd
2-3 msk
1 kvist
rosmarin
1
gurka
3
kvisttomater
1/2
röd lök
1/2 tsk
salt
Svartpeppar, nymalen
1 kruka
Färsk basilika

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Margareta Dahlin

Den som är överkänslig för tomater, särskilt färska, är det fantastiskt gott att byta ut dem mot mogna och fasta mogna jordgubbar i detta recept! Man vänder i några som skurits i småbitar först, och sedan strösslar man några större bitar ovanpå, tillsammans med brödet, osten och basilikan. Gästen, och kocken själv, får ett saligt leende i ansikte, jag lovar 🙂 Olivoljan lockar fram de fina smakerna i bäret, ihop med fint havssalt.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar