Toskansk brödsallad – Panzanella

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)
30min

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

4 skivor
dagsgammalt bröd, ciabatta eller italienskt lantbröd
2-3 msk
1 kvist
rosmarin
1
gurka
3
kvisttomater
1/2
röd lök
1/2 tsk
salt
Svartpeppar, nymalen
1 kruka
Färsk basilika

Gör så här

Kommentera

Margareta Dahlin

Den som är överkänslig för tomater, särskilt färska, är det fantastiskt gott att byta ut dem mot mogna och fasta mogna jordgubbar i detta recept! Man vänder i några som skurits i småbitar först, och sedan strösslar man några större bitar ovanpå, tillsammans med brödet, osten och basilikan. Gästen, och kocken själv, får ett saligt leende i ansikte, jag lovar 🙂 Olivoljan lockar fram de fina smakerna i bäret, ihop med fint havssalt.

Bli inspirerad av Zeta

Tävla om fina grytor och stekpannor från Smeg

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.