Recept från zeta.nu Toskansk brödsallad-panzanella

Toskansk brödsallad – Panzanella

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värm ugnen till 225 grader.

Skär brödet i tärningar och finhacka rosmarinen. Lägg bröd och rosmarin på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja och flingsalt. Rosta i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 10 min. Passa noga så att de inte bränns. Lägg åt sidan.

Skala gurkan, skär den på längden och gröp ur kärnorna med en sked, skär gurkan i knubbiga skivor. Lägg i en salladskål.

Skär tomaterna i klyftor, kärna ur och tärna fruktköttet, lägg i salladskålen.

Skala löken och skär i tunna skivor. Finhacka sardellerna. Lägg i salladskålen tillsammans med oliver och kapris.

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Slå över salladen och blanda om. Vänd allra sist ner de rostade brödtärningarna, hyvlad parmesan och grovt hackad basilika.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.