Toskansk brödsallad – Panzanella

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)
30min

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

4 skivor
dagsgammalt bröd, ciabatta eller italienskt lantbröd
2-3 msk
1 kvist
rosmarin
1
gurka
3
kvisttomater
1/2
röd lök
1/2 tsk
salt
Svartpeppar, nymalen
1 kruka
Färsk basilika

Gör så här

Kommentera

Margareta Dahlin

Den som är överkänslig för tomater, särskilt färska, är det fantastiskt gott att byta ut dem mot mogna och fasta mogna jordgubbar i detta recept! Man vänder i några som skurits i småbitar först, och sedan strösslar man några större bitar ovanpå, tillsammans med brödet, osten och basilikan. Gästen, och kocken själv, får ett saligt leende i ansikte, jag lovar 🙂 Olivoljan lockar fram de fina smakerna i bäret, ihop med fint havssalt.

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.