Toskansk brödsallad – Panzanella

RÖSTA PÅ RECEPTET (28)

(28)

RÖSTA PÅ RECEPTET (28)

(28)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

4 skivor
dagsgammalt bröd, ciabatta eller italienskt lantbröd
2-3 msk
1 kvist
rosmarin
1
gurka
3
kvisttomater
1/2
röd lök
1/2 tsk
salt
Svartpeppar, nymalen
1 kruka
Färsk basilika

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (28)

(28)
Tack!
Lämna ett svar till Margareta Dahlin Avbryt svar

Margareta Dahlin

Den som är överkänslig för tomater, särskilt färska, är det fantastiskt gott att byta ut dem mot mogna och fasta mogna jordgubbar i detta recept! Man vänder i några som skurits i småbitar först, och sedan strösslar man några större bitar ovanpå, tillsammans med brödet, osten och basilikan. Gästen, och kocken själv, får ett saligt leende i ansikte, jag lovar 🙂 Olivoljan lockar fram de fina smakerna i bäret, ihop med fint havssalt.

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.