Recept från Zeta: Panzanella con Fagioli

Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 6 tomater i bitar
  • 1/2 gurka urkärnad i bitar
  • salt
  • 1 liten rödlök fint hackad
  • 25 basilikablad strimlade
  • 2 fpk Zeta Stora vita bönor

    Zeta Stora vita bönor

    Läs mer
    sköljda och avrunna
  • 3 skivor rostat och finsmula lantbröd eller dagsgammalt lantbröd i tärningar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med att lägga tomat och gurkbitarna i lite salt.

Låt stå 5-10 minuter tills grönsakerna vätskat sig lite.

Gör vinägretten: rör ihop rödvinsvinäger, salt och peppar.

Tillsätt olivoljan.

Blanda vinägretten med grönsaker (med sin vätska), bönor och brödtärningar.

Ställ salladen åt sidan tills brödet sugit åt sig vätskan och vinägretten.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Information

Återkallelse av Zeta Fuet och Zeta Rökt Fuet 170g.

Läs Mer Reklamation

Läs om våra goda nyheter 2017

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.