Bläckfisksallad med potatis och bönor

En fräsch medelhavssallad med bläckfisk, potatis och bönor med en härlig citrusdressing.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med att koka bläckfisken. Det kan du också göra dagen innan om du vill. Hetta upp olivolja i en kastrull. Doppa bläckfisken ett par gånger i den heta olivoljan. Då ”krullar” sig armarna. Lägg bläckfisken i kastrullen. Tillsätt salt och vinäger. Lägg på ett lock och sänk värmen. Sjud bläckfisken i dess egna vätska ca 40 min. Skaka gärna kastrullen någon gång under koktiden. Låt den svalna i vätskan.

Skala och tärna potatisen. Koka så den mjuknar men fortfarande är fast. Häll av och lägg åt sidan.

Skiva bläckfisken i knubbiga skivor, ungefär samma storlek som potatisen.

Rör ihop dressingen och blanda ner potatis, bönor och skivad bläckfisk.

Servera gärna salladen lite ljummen.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.