Aubergine- och Hirsmixsallad med rostade kikärtor & fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tycker du?

40min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Färgstark och smakrik sallad med bas på hirsmix. Ugnsgrilla aubergine tillsammans med kikärtor och fetaost. Ringla över pestovinägrett.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
6 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Sallad
2
aubergine, stora bitar
1/2 tsk
salt
1
fänkål, liten
2 nävar
späda grönkålsblad eller andra gröna blad
100 g
blandade körsbärstomater, halverade
1 näve
röda vindruvor, skivade
1 påse
kikärtor
1 frp
1/2 tsk
chilipulver
Pestovinägrett
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)
Tack!

Marie

Jag har gjort denna rätt flera gånger och den har alltid gått hem, har då gjort exakt efter receptet. Det går dok att göra ett finare upplägg än på bilden.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco