Rucolasallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

10min 6 ingredienser

Enkel sallad med rucola och en god parmesan, smaksatt med citron och svartpeppar. Servera gärna en rucolasallad som tillbehör till middagen.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 fpk
65g rucola sköljd
4 msk
Zeta Olivolja Originale Extra Vergine
2 msk
citronsaft
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Charlotte

Hur långt i förväg kan man förbereda en sån här sallad och ha i kylen?

Anna Mellberg

Hej Charlotte! Jag skulle försöka att blanda salladen precis innan den ska ätas. Sallad som blandas med dressing mister fort sin krispighet och spänst. Så ett par timmar är nog max- skulle jag säga. Men för att få bästa resultat så skulle jag som sagt blanda precis innan servering. Hälsningar vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja