Rucolasallad

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

10min 6 ingredienser

Enkel sallad med rucola och en god parmesan, smaksatt med citron och svartpeppar. Servera gärna en rucolasallad som tillbehör till middagen.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 fpk
65g rucola sköljd
4 msk
Zeta Olivolja Originale Extra Vergine
2 msk
citronsaft
salt
svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (46)

(46)

Vad tycker du?

3 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Charlotte

Hur långt i förväg kan man förbereda en sån här sallad och ha i kylen?

Anna Mellberg

Hej Charlotte! Jag skulle försöka att blanda salladen precis innan den ska ätas. Sallad som blandas med dressing mister fort sin krispighet och spänst. Så ett par timmar är nog max- skulle jag säga. Men för att få bästa resultat så skulle jag som sagt blanda precis innan servering. Hälsningar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco