Grönkålschips

RÖSTA PÅ RECEPTET (2378)

(2378)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

20min 3 ingredienser

Grönkålschips är härligt frasiga och får en fin smak när de är rostade.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
300 g
grönkål plockad
salt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (2378)

(2378)

Vad tycker du?

21 kommentarer

Lämna ett svar till Marica Avbryt svar

Inna

Fråga: Om man ska äta grönsakchips dag 2, hur förvarar man dem så att de inte blir blöta?

Anna Mellberg

Hej Inna! Se till att de är ordentligt krispiga och torra innan de tas ut ur ugnen. Vi förvarar våra grönkålschips i en skål. De är absolut krispigast då de precis är nygräddade och förlorar tyvärr lite av krispigheten efter någon dag. Hälsningar vännerna på Zeta

Ylwa karlsson

Det räcker med hälften av oljan om man lägger kålen i en bunke och masserar in oljan i varje vrå innan man lägger dem på plåten eftersom de delar som inte får olja på sig lätt bränns.

Ylwa karlsson

Testade att göra chips fler gånger men de blev aldrig bra förrän jag fick lära mig att man måste massera in saltet och oljan i kålen. Efter det har jag aldrig misslyckats men har gått över till svartkål som blir ännu godare

Kristina Ragnarsson

Toppenrecept! Vi gör grönkålschips så länge det går att få tag på på affärn. På hösten lite egen grönkål. Våra barnbarn äter det som tilltugg alla mål, även frukost o mlmål. Tryggt att veta att det alltid finns vitaminer o mineraler hemma! Mvh kristina

Marica

Jag jobbar på en förskola med eget kök. Vår kock brukar göra grönkålschips och det är ett väldigt omtyckt inslag i vår grönsaksbuffe’

Elliott

Grönkålschipsen kan jag rekommendera er som inte har ätit det,men när det blir blöt så är det inte så gott👍🏼

Pernilla

Serverade barnen i skolan det idag.
De flesta va väldigt skeptiska men alla som jag fick att prova tyckte det va gott och tog mer.
Så roligt.

Anja Nordenfelt

Väl värt att vända grönkålschipsen ett par gånger i ugnen och sedan gillar jag att även ha på lite chilliflakes

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...