Bröllopssoppa med kycklingfrikadeller och pasta

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

40min 11 ingredienser

Exakt varför soppan har detta namn är svårt att utröna. Kanske är det väldigt lyckosamma äktenskapet av smaker? Rätten verkar i alla fall ha sina rötter i det napoletanska bondköket och består av frikadeller, kycklingbuljong och pasta. Vi använder oss av bruten spaghetti och frikadeller på kycklingfärs smaksatt med citron, rosmarin och parmesan. Känns inte det som en ”match made in heaven” så säg.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Frikadeller
500 g
kycklingfärs
1
schalottenlök
2
vitlöksklyftor, rivna
1 msk
färsk rosmarin, finhackad
1
ägg
1 dl
vatten
1 dl
vitt bröd, torrt utan kanter
citronzest
salt
nymalen svartpeppar
Soppa
1 l
kycklingbuljong
1
gullök
2
selleristjälkar
1
morot
1
vitlöksklyfta, finhackad
250 g
babyspenat
200 g
spaghetti, bruten i mindre bitar
salt
nymalen svartpeppar
citronsaft
Till servering
bröd, gärna surdeg

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tycker du?

1 kommentar

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco