Bröllopssoppa med kycklingfrikadeller och pasta

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tycker du?

40min 11 ingredienser

Exakt varför soppan har detta namn är svårt att utröna. Kanske är det väldigt lyckosamma äktenskapet av smaker? Rätten verkar i alla fall ha sina rötter i det napoletanska bondköket och består av frikadeller, kycklingbuljong och pasta. Vi använder oss av bruten spaghetti och frikadeller på kycklingfärs smaksatt med citron, rosmarin och parmesan. Känns inte det som en ”match made in heaven” så säg.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Frikadeller
500 g
kycklingfärs
1
schalottenlök
2
vitlöksklyftor, rivna
1 msk
färsk rosmarin, finhackad
1
ägg
1 dl
vatten
1 dl
vitt bröd, torrt utan kanter
citronzest
salt
nymalen svartpeppar
Soppa
1 l
kycklingbuljong
1
gullök
2
selleristjälkar
1
morot
1
vitlöksklyfta, finhackad
250 g
babyspenat
200 g
spaghetti, bruten i mindre bitar
salt
nymalen svartpeppar
citronsaft
Till servering
bröd, gärna surdeg

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (11)

(11)

Vad tycker du?

1 kommentar

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar