Bröllopssoppa med kycklingfrikadeller och pasta

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tycker du?

40min 11 ingredienser

Exakt varför soppan har detta namn är svårt att utröna. Kanske är det väldigt lyckosamma äktenskapet av smaker? Rätten verkar i alla fall ha sina rötter i det napoletanska bondköket och består av frikadeller, kycklingbuljong och pasta. Vi använder oss av bruten spaghetti och frikadeller på kycklingfärs smaksatt med citron, rosmarin och parmesan. Känns inte det som en ”match made in heaven” så säg.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Frikadeller
500 g
kycklingfärs
1
schalottenlök
2
vitlöksklyftor, rivna
1 msk
färsk rosmarin, finhackad
1
ägg
1 dl
vatten
1 dl
vitt bröd, torrt utan kanter
citronzest, från en citron
salt
nymalen svartpeppar
Soppa
1 l
kycklingbuljong
1
gullök
2
selleristjälkar
1
morot
1
vitlöksklyfta, finhackad
250 g
babyspenat
200 g
spaghetti, bruten i mindre bitar
salt
nymalen svartpeppar
2
msk citronsaft
Till servering
bröd, gärna surdeg

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

Lämna ett svar till Marie Avbryt svar

Magdalena Josefsson

Mycket god soppa! Ska lagas igen 🙂
Det hade varit hjälpsamt att veta hur mycket citronzest och citronsaft man ska ha i samt hur många frikadeller man ska trilla (vad är ”fina små bollar”?).

Anna Mellberg

Hej Magdalena! Tack för att du hör av dig, vi har nu tydliggjort receptet. Antalet köttbullar kan variera, beroende på hur stora du gör dem, dvs den storlek du föredrar. Vi tycker mycket om miniköttbullar och gör dem oftare mindre än vad de är på bilden, ungefär hälften så stora. Stora som körsbär ungefär. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Jasmin

Gott! Kommer från Tyskland och där relaterar namnet till att det är en ”lyxsoppa” som serveras vid bröllop, jubileum etc. ”Hochzeitssuppe”.

Hinken

Ska laga detta till min tjej ikväll! Wish me luck!