Cannoli

RÖSTA PÅ RECEPTET (159)

(159)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 11 ingredienser

Cannoli är klassiska sicilianska bakverk i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

st
20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
7 dl
vetemjöl (420 g)
2 msk
strösocker
1 tsk
kanel
1 tsk
kakao
1/2 tsk
salt
75 g
rumstempererat smör
1 dl
Marsalavin
2
ägg
1
äggula
1 tsk
vaniljextrakt
Fyllning
500 g
2 dl
florsocker
1 tsk
vaniljextrakt
1 dl
pistagenötter finhackade
150 g
mörk choklad grovhackad
Fritering av cannolirören
1 lit

Gör så här

Tips!

Förvara tomma cannoliskal i en lufttät låda.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (159)

(159)

Vad tycker du?

29 kommentarer

Lämna ett svar till Urban Lindqvist Avbryt svar

Urban Lindqvist

I ingredienslistan står det 1 dl rapsolja och i texten står det 1 liter. Det första måttet känns som för lite men det andra känns som i mesta laget. Hur mycket ska det vara?

Anna Mellberg

Hej Urban! Kul att du vill testa detta recept! Det ska vara 1 liter, verkar som om det blivit fel i ingredienslistan. Vi ändrar! Använder du en fritös anpassar du mängden efter instruktionerna på den. Oljan ska täcka brödet så att du får en jämn och fin fritering. Hoppas det smakar, lycka till!

Lars Hokkanen

Super kul och enkelt recept!

Den här kommer jag nog alltid att köra som bas men variera smakerna 🤘 Tack Zeta för ett bra recept 👍🙏

ÅSA

7 dl vetemjöl väger ca 420 gr !
Ska det var 7 dl eller 240 gr ? ( ca 4 dl )

Sophie Berlin

Hej Åsa,
Du har helt rätt, 7 dl mjöl väger 420 g och det är det vi menar. Vi har nu ändrat i receptet.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Ingela

Jag använder cannoli pasta istället för rostfria rör och det funkar utmärkt.

Sophie Berlin

Hej Ingela,
Vad fiffigt och bra tips- tack! Cannolipasta är säker lättare att få tag på än cannolirör.
Bästa hälsningar, Sophie på Zeta

Felicia

Tänkte testa att göra cannoli till helgen, ska ha dem till lördagen, min fråga är, går det att göra själva cannolin på t.ex fredagen och sen fylla dem på lördagen? eller tror ni att rören blivit mjuka då?

Sophie Berlin

Hej Felicia,
Åh vad gott med cannoli! Det går jättebra att göra både cannolirör och fyllning ett par dagar förväg. Förvara fyllningen i kyl och cannolirören torrt i lufttät burk. Spritsa fyllningen i rören precis innan servering.
Lycka till!
Vänliga hälsningar,
Sophie på Zeta

Ronny

Tänk på att viktangivelsen för vetemjöl inte ändras om man ändrar antal portioner!

Fråga: Ska det vara vaniljextrakt i både degen och fyllningen? I ingredienslistan står det bara med under fyllning, men i instruktionerna står ett att man ska ha det i degen.

Emma Olsson

Hejsan Ronny,
Tack för att du uppmärksammade detta, det ska vara vaniljextrakt i både degen och fyllningen. Vi har ändrat i receptet.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Sofie

Tänkte baka dessa i helgen men i cannoli-beskrivningen står det tillsätt vaniljextrakt, men hittar inte det i ingredienslistan. Hur mycket ska det vara? /Sofie

Carina

Du ska lägga rör på degen. Det finns rostfria rör att köpa som man använder till detta.

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...