Focaccia med bönor, tomat och basilika

Grovt focacciabröd med bönor, tomat och basilika.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 220 grader. Lös upp jästen i vattnet och blanda i honung, olivolja och salt.

Blanda i mjölet efter hand och knåda i matberedare på högsta hastighet i cirka 5 minuter.

Jäs degen till dubbel storlek i en bunke under en kökshandduk, cirka 30 minuter.

Olja en plåt med olivolja och tryck ut degen jämnt på plåten, degen ska vara cirka 1–2 cm hög.

Låt degen jästa igen under en kökshandduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

Häll av spaden ifrån bönorna och skölj i kallt vatten.

Tryck små hål i degen med fingertopparna och stoppa i bönor, halverade cocktailtomater och basilika.

Avsluta med att ringla olivolja, flingsalt och lite svartpeppar på brödet.

Baka brödet i 220 grader i cirka 20 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.