Focaccia med fetaost och soltorkade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tycker du?

4tim 50min 6 ingredienser

Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

stort bröd
1
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
salt
1 msk
honung
900 g
vetemjöl
Topping
150 g
flingsalt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (118)

(118)

Vad tyckte du om receptet?

9 kommentarer

Elisabeth

Kan man låta degen jäsa första gången under natten?

Anna Mellberg

Hej Elisabeth! Ja, det fungerar alldeles utmärkt. Hälsningar vännerna på Zeta

Jennie

Är detta till stor braspanna? Hur många räcker de till ca?

Anna Mellberg

Hej Jennie! Receptet är framtaget till en långpanna av standardmodell. Antalet portioner det räcker till är svårt att uppskatta, det beror på hur stora bitar du skär den i. Men ca 15- 20 bitar. Hälsningar vännerna på Zeta

Peter

Dum fråga möjligtvis då jag ska göra detta för första gången. Under rubriken Stort bröd står det 1 dl olivolja. Ska den med under när degen knådas? Står nämligen lite senare att man ska hälla över olivoljan. Tacksam för svar.

Anna Mellberg

Hej Peter! Inga frågor är för dumma för oss- vi tycker om att få frågor! Det ska vara 2 dl olivolja enligt receptförfattaren- en i degen och en ringlas över. Men det går bra att minska mängden till hälften om man känner för det. Trevlig helg önskar vännerna på Zeta.

Jessica

Vi har bakat flera gånger med denna recept – perfekt resultat varje gång;)Focaccian är en favorit för både vuxna och barn