Focaccia med fetaost och soltorkade tomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (116)

(116)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

4tim 50min 6 ingredienser

Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

stort bröd
1
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
salt
1 msk
honung
900 g
vetemjöl
Topping
150 g
flingsalt

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (116)

(116)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Peter

Dum fråga möjligtvis då jag ska göra detta för första gången. Under rubriken Stort bröd står det 1 dl olivolja. Ska den med under när degen knådas? Står nämligen lite senare att man ska hälla över olivoljan. Tacksam för svar.

Anna Mellberg

Hej Peter! Inga frågor är för dumma för oss- vi tycker om att få frågor! Det ska vara 2 dl olivolja enligt receptförfattaren- en i degen och en ringlas över. Men det går bra att minska mängden till hälften om man känner för det. Trevlig helg önskar vännerna på Zeta.

Jessica

Vi har bakat flera gånger med denna recept – perfekt resultat varje gång;)Focaccian är en favorit för både vuxna och barn

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco