Recept från Zeta. Foccacia_li

Focaccia med fetaost och soltorkade tomater

Saftigt italienskt focacciabröd som bakas i långpanna med olivolja.

Förjäsning och jäsning
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda alla ingredienser till degen i en bunke och knåda i minst 10 min tills degen släpper kanten och den känns elastisk och fin.

Jäs övertäckt med plastfilm i 2 timmar till dubbel storlek.

Smörj en långpanna med olivolja och vräk ut degen och tryck ut den så hela långpannan täcks.

Täck med plastfilm igen och jäs i 2 timmar tills.

Smula över fetaosten och grovhacka dom soltorkade tomaterna.

Strö över degen och häll över olivoljan.

Tryck till degen med fingertopparna så det blir små gropar jämnt fördelade över degen.

Grädda i 225 graders värme i ca 30 min.

Låt svalna på galler.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.