Recept från Zeta. Piadina_li

Piadina – italienska tunnbröd

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Pressa i vitlöksklyftorna och blanda om.

Häll ner vattnet och olivoljan och knåda ihop till en smidig deg.

Dela degen i 7-8 bitar och kavla till ca 2-3 mm tjocklek på rikligt mjölad bänk.

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla bröden på båda sidor med olivolja.

Stek några minuter på båda sidor så bröden blir gyllenbruna.

Lägg under en kökshandduk tills dom svalnat.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Piadina härstammar från Emilia-Romagna regionen och italienarna fyller ofta brödet med färskost grönsaker och skinka eller salami. Eftersom brödet bakas med bakpulver så går det enkelt och snabbt att göra.
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.