Piadina – italienska tunnbröd

RÖSTA PÅ RECEPTET (251)

(251)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 5 ingredienser

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

st
7 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
7 dl
vetemjöl, á 420 g
1 1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
3 dl
kallt vatten

Gör så här

Tips!

Piadina härstammar från Emilia-Romagna regionen och italienarna fyller ofta brödet med färskost grönsaker och skinka eller salami. Eftersom brödet bakas med bakpulver så går det enkelt och snabbt att göra.

Tips!

Smaksätt gärna degen med 4 st pressade vitlöksklyftor. Rör ned vitlöken i vattnet innan mjölet blandas i.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (251)

(251)

Vad tycker du?

10 kommentarer

Lotta P

Skulle bra gärna vilja veta varför det är vitlök i degen. Här nere i Emilia-romagna har jag inte stött på något bröd med vitlök i. Eftersom jag är allergisk mot vitlök så vet jag det med bestämdhet.

Anna Mellberg

Hej Lotta! Vi kan faktiskt lägga till det som en valfri smaksättning istället- det är ju absolut vanligast att de inte innehåller vitlök- du har så rätt! Glad Påsk önskar vännerna på Zeta

Henrik Vahlgren

Bröden blev riktigt bra, jag ringlade olja i pannan och ovanpå brödet efter jag lagt det i pannan, bröden behövde mer olja eller i alla fall en riklig pensling. Det blev några degar över, jag upplever att de blev bättre då de fått ligga till sig, glutenet lugnat sig och vitlöken fått mogna lite i degen.

Anna

Det ska bli så roligt att testa göra dessa Piadina bröd! Så enkelt och roligt att göra själv, jag älskar all italiensk mat och Zetas produkter👍🏼😊!

Görel

Dessa goda tunnbröd har jag gjort en gång förut. Men denna gång hade jag en annan eco Olivolja som gjorde bröden lite lösare, det fungerade utmärkt ändå. Jag knådade i lite mer mjöl på bakbordet. Fortsätter baka dessa lättgjorda goda bröd. Tack för fint o bra recept!

Camilla

Tack för recept! Bra att tänka på är att antal angivna fram för mjölet inte ändras när man ändrar antalet. Men antal deciliter ändras så det blir rätt om man följer det.

Maria Cristina Modig

Hej jag ska pröva baka bröd tunnbröd första gånger o söka recept jag har hitta rätt rätt tack för det visa👍