Piadina – italienska tunnbröd
Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Piadina härstammar från Emilia-Romagna regionen och italienarna fyller ofta brödet med färskost grönsaker och skinka eller salami. Eftersom brödet bakas med bakpulver så går det enkelt och snabbt att göra.
Anna
Hej.
Hur länge håller dessa bröd och går de att frysa?
Emma Olsson
Hej Anna,
Brödet går att frysa in i ca tre till sex månader. Men tänk på att generellt när bröd fryses in blir det mindre elastiskt (kan börja smula lite mer).
Hälsningar, Emma från Zeta
Henrik Vahlgren
Bröden blev riktigt bra, jag ringlade olja i pannan och ovanpå brödet efter jag lagt det i pannan, bröden behövde mer olja eller i alla fall en riklig pensling. Det blev några degar över, jag upplever att de blev bättre då de fått ligga till sig, glutenet lugnat sig och vitlöken fått mogna lite i degen.
Anna
Det ska bli så roligt att testa göra dessa Piadina bröd! Så enkelt och roligt att göra själv, jag älskar all italiensk mat och Zetas produkter👍🏼😊!
Camilla
Tack för recept! Bra att tänka på är att antal angivna fram för mjölet inte ändras när man ändrar antalet. Men antal deciliter ändras så det blir rätt om man följer det.
Maria Cristina Modig
Hej jag ska pröva baka bröd tunnbröd första gånger o söka recept jag har hitta rätt rätt tack för det visa👍
Sabina Fast
Så enkelt, så gott! Så himla roligt 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻