Piadina – italienska tunnbröd

RÖSTA PÅ RECEPTET (220)

(220)

RÖSTA PÅ RECEPTET (220)

(220)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

st
7 - 8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
7 dl
vetemjöl, á 420 g
1 1/2 tsk
salt
2 tsk
bakpulver
4
vitlöksklyftor
3 dl
kallt vatten

Gör så här

Tips!

Piadina härstammar från Emilia-Romagna regionen och italienarna fyller ofta brödet med färskost grönsaker och skinka eller salami. Eftersom brödet bakas med bakpulver så går det enkelt och snabbt att göra.

7 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (220)

(220)
Tack!

Henrik Vahlgren

Bröden blev riktigt bra, jag ringlade olja i pannan och ovanpå brödet efter jag lagt det i pannan, bröden behövde mer olja eller i alla fall en riklig pensling. Det blev några degar över, jag upplever att de blev bättre då de fått ligga till sig, glutenet lugnat sig och vitlöken fått mogna lite i degen.

Anna

Det ska bli så roligt att testa göra dessa Piadina bröd! Så enkelt och roligt att göra själv, jag älskar all italiensk mat och Zetas produkter👍🏼😊!

Camilla

Tack för recept! Bra att tänka på är att antal angivna fram för mjölet inte ändras när man ändrar antalet. Men antal deciliter ändras så det blir rätt om man följer det.

Maria Cristina Modig

Hej jag ska pröva baka bröd tunnbröd första gånger o söka recept jag har hitta rätt rätt tack för det visa👍

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor