Bullar med choklad och mandelmassa

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)

Vad tycker du?

5tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

st
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
mortlade kardemummakärnor
1 tsk
salt
2 dl
råsocker
1
ägg
1000 g
vetemjöl
Fyllning
1 1/2 dl
kakao
3/4 dl
2 msk
strösocker
2 1/2 msk
vetemjöl
300 g
mandelmassa
Pensling
Ägg
1 tsk
vatten
1 nypa
salt
Topping
100 g
flagad mandel
1 dl
råsocker

Gör så här

Tips!

Om alla bullarna inte ska ätas på en gång så frys dem gärna så fort de har svalnat.

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (49)

(49)
Tack!

Marie

Min deg jäste inte så skriv gärna att det ska vara 37grader så även vi nybörjare slipper misslyckas. Gjorde sockerlag på sockret men blev bara ett klet. Googlade sen att man ska tydligen ha vatten i? Misslyckade bullar, blev att kasta allt. Besviken.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor