Bullar med choklad och mandelmassa

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tycker du?

5tim 8 ingredienser

Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

st
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
mortlade kardemummakärnor
1 tsk
salt
2 dl
råsocker
1
ägg
1000 g
vetemjöl
Fyllning
3/4 dl
kakao
3/4 dl
2 msk
strösocker
2 1/2 msk
vetemjöl
300 g
mandelmassa
Pensling
Ägg
1 tsk
vatten
1 nypa
salt
Topping
100 g
flagad mandel

Gör så här

Tips!

Om alla bullarna inte ska ätas på en gång så frys dem gärna så fort de har svalnat.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Malin Bengtsson

Hade så höga förväntningar på dessa bullar då de fått så högt betyg! Men njae… alldeles för mycket kakao och för en som aldrig bakar var det även svårt att få till knytena!

Anna Mellberg

Hej Malin! Prova att halvera mängden kakao, det är ju inte alla som är chokladfantaster! Det går dessutom alldeles utmärkt att kavla ut degen, breda på fyllningen, rulla ihop och skära i bitar. Gör du på det viset slipper du göra knyten och det blir garanterat lika gott. Hälsningar vännerna på Zeta

Lnn

5 dl vatten på 10 dl mjöl ger en lös smet

Emma Olsson

Hejsan Linn,
I receptet är det 1 000 gram mjöl, 1 dl vetemjöl väger cirka 60 gram. 1 000 gram är drygt 16 dl vetemjöl.
Hälsningar, vännerna på Zeta