Recept från Zeta. Bullar med choklad och mandelmassa_li

Bullar med choklad och mandelmassa

Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.

Tillagning
Jäsning inkl förjäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Fyllning
  • 1 1/2 dl kakao
  • 3/4 dl Zeta Rapsolja

    Zeta Rapsolja

    Läs mer
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 300 g mandelmassa
  • Pensling
  • Ägg
  • 1 tsk vatten
  • 1 nypa salt
  • Topping
  • 100 g flagad mandel
  • 1 dl råsocker
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser.

Knåda degen i minst 10 min så den känns mjuk och smidig och släpper bunkens kanter.

Jäs i bunken övertäckt med plastfilm i ca 2 timmar tills den fördubblat sin storlek.

Kavla ut degen på mjölad bänk till en stor rektangel.

Rör ihop rapsoljan med kakaon, mjölet och sockret och bred på hela degen.

Riv mandelmassan fint så den täcker chokladen.

Vik degen på mitten så kanterna ligger kant i kant.

Skär 25 st 3 cm remsor av hela degen och tvinna ihop varje remsa till ett knyte med änden fastklämd under bullen.

Lägg dom på en plåt klädd med bakplåtspapper, täck med kökshandduk och jäs till dubbel storlek i ca 2 timmar.

Vispa upp ägget med en nypa salt och en skvätt vatten och pensla bullarna runtom.

Strö över flagad mandel.

Grädda i ca 15 min i 225 grader tills dom blivit gyllenbruna både på ovan-och undersidan.

Koka under tiden upp sockerlagen tills den börjar tjockna något.

Så fort bullarna kommit ut ur ugnen, pensla dom med sockerlagen och strö över lite rårörsocker.

Låt svalna på galler.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Om alla bullarna inte ska ätas på en gång så frys dem gärna så fort de har svalnat.

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.