Bullar med choklad och mandelmassa

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)

Vad tycker du?

5tim

Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

st
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
mortlade kardemummakärnor
1 tsk
salt
2 dl
råsocker
1
ägg
1000 g
vetemjöl
Fyllning
1 1/2 dl
kakao
3/4 dl
2 msk
strösocker
2 1/2 msk
vetemjöl
300 g
mandelmassa
Pensling
Ägg
1 tsk
vatten
1 nypa
salt
Topping
100 g
flagad mandel

Gör så här

Tips!

Om alla bullarna inte ska ätas på en gång så frys dem gärna så fort de har svalnat.

6 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (60)

(60)
Tack!

Marie

Min deg jäste inte så skriv gärna att det ska vara 37grader så även vi nybörjare slipper misslyckas. Gjorde sockerlag på sockret men blev bara ett klet. Googlade sen att man ska tydligen ha vatten i? Misslyckade bullar, blev att kasta allt. Besviken.

Maria Ekholm Takman

Bästa bullarna någonsin. Men ni behöver uppdatera receptet med hur man gör sockerlagen.

Malin Bengtsson

Hade så höga förväntningar på dessa bullar då de fått så högt betyg! Men njae… alldeles för mycket kakao och för en som aldrig bakar var det även svårt att få till knytena!

Anna Mellberg

Hej Malin! Prova att halvera mängden kakao, det är ju inte alla som är chokladfantaster! Det går dessutom alldeles utmärkt att kavla ut degen, breda på fyllningen, rulla ihop och skära i bitar. Gör du på det viset slipper du göra knyten och det blir garanterat lika gott. Hälsningar vännerna på Zeta

Recept från kategorier