Bullar med choklad och mandelmassa

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)
5tim

Saftiga bullar bakade med olivolja och smaksatta med kardemumma, choklad och mandelmassa.

Receptet är framtaget i samarbete med Caroline Ahlqvist, Älska att baka.

Ingredienser

st
25
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
20 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
1 msk
mortlade kardemummakärnor
1 tsk
salt
2 dl
råsocker
1
ägg
1000 g
vetemjöl
Fyllning
1 1/2 dl
kakao
3/4 dl
2 msk
strösocker
2 1/2 msk
vetemjöl
300 g
mandelmassa
Pensling
Ägg
1 tsk
vatten
1 nypa
salt
Topping
100 g
flagad mandel
1 dl
råsocker

Gör så här

Tips!

Om alla bullarna inte ska ätas på en gång så frys dem gärna så fort de har svalnat.

Kommentera

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.