Tillagning
Jäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 10 g jäst eller
  • 150 g bubblig surdeg
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Originale

    Zeta Extra jungfruolivolja Originale

    Läs mer
  • 1/2 msk salt
  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn (120 g)
  • 11 1/5 dl dinkelmjöl (690 g)
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Lös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser.

Jobba degen i maskin eller för hand i minst 10 min tills den känns smidig och släpper bunkens kanter.

Lägg en kökshandduk i en bunke och pudra med mjöl.

Lägg ner degen och vik över handduken och täck med löst sittande plastfilm.

Jäs i rumstemperatur i 3-4 timmar eller i kylen över natten.

Värm upp ugnen till 230 grader med en gjutjärnsgryta i, behåll locket på.

Tag ut den heta grytan ur ugnen och lägg försiktigt ner degen med hjälp av handduken.

Stryk lite mjöl över hela brödet och snitta ev ytan och lägg på locket.

Grädda ca 45 min tills brödet spruckit upp fint och fått bra med färg både på ovansidan och undersidan.

Låt svalna på galler.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Detta italienska lantbröd passar utmärkt att doppa, som det är, i en god olivolja eller göra varma smörgåsar med.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.