Foccacia pugliese

Focaccia Pugliese

Focaccia pugliese är ett traditionellt italienskt bröd. Kryddas ofta med rosmarin eller andra kryddor, och påminner om en klassisk pizzadeg.

Låt jäsa i
Grädda i
Beredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Fyllning
  • 1/2 rödlök, tunnskivade
  • 1/2 fänkål, tunnskivade
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 1 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade

    Zeta Kalamataoliver urkärnade

    Läs mer
  • 1 tsk färsk oregano
  • 1 tsk flingsalt
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skala potatisarna, dela dem på mitten och lägg dem i en liten kastrull. Täck potatisarna med vatten och koka dem i 10-15 minuter eller tills de är mjuka.

Häll av potatisarna i ett durkslag och låt dem svalna.

Smula jästen i en bunke. Häll i en skvätt av det ljumma vattnet och rör om med en träslev tills jästen löst sig.

Häll i resten av vattnet, olivolja och salt. Pressa i potatisarna med en potatispress. Rör om ordentligt.

Häll i lite mjöl i taget och arbeta in den i degen. Spara lite av mjölet till utbakningen. Knåda degen tills den är smidig.

Täck degen med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.

Häll ett par matskedar olivolja i en långpanna eller stor pajform och vicka runt så att oljan täcker botten.

Vält upp degen på bordet och knåda den lite lätt. Platta ut den och lägg den i formen.

Tryck ut degen så den fyller hela formen. Gör gropar i degen med fingertopparna.

Fördela körsbärstomater, rödlök, fänkål, svarta oliver eller kapris och oregano på degen. Lägg över plastfolie och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Ringla över ett par matskedar olivolja över den färdigjästa focaccian och strö över 1/2 tesked flingsalt. Sätt in i ugnen och grädda 25 minuter.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.