Italienska pitabröd – Tigelle

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

3tim 45min 6 ingredienser

Recept på Tigelle, ett italienskt bröd som påminner om pitabröd. Serveras med skinka, grillade grönsaker och pesto.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

stycken
20 - 20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
jäst (25 g)
2 1/2 dl
kallt vatten
1 tsk
socker
8 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
Exempel på fyllningar
paprika
zucchini
sparris
ruccola

Gör så här

Tips!

Om du vill göra söta Tigelle kan du fylla dem med nutella och banan eller pecoriono och honung eller fikonmarmelad.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Hanna

Hur gör man om man vill låta dem nattjäsa?

Anna Mellberg

Hej Hanna! Vi har inte provat att nattjäsa dem. Men testa att jäsa dem över natten i bunken och sedan baka ut dem på morgonen och låta den andra jäsningen vara i rumstemperatur. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja