Recept från zeta.nu Tigelle

Italienska pitabröd – Tigelle

Recept på Tigelle, ett italienskt bröd som påminner om pitabröd. Serveras med skinka, grillade grönsaker och pesto.

Tillredning
Jäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite vatten och sockret. Låt stå några minuter.

Tillsätt resten av vattnet och olivolja. Rör ner vetemjöl och salt. När du har en knådbar deg, tippa upp den på ett bakbord och knåda ca 10 minuter (eller använd en hushållsassistent).

Täck degen med en bakduk eller plastfolie och låt jäsa 2 timmar.

Tippa upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela upp degen i 20 delar och kavla ut varje bit till en kaka som är ca ½ cm tjock. Täck degkakorna och låt dom jäsa i ytterligare 45 minuter.

Värm en plättpanna eller vanlig stekpanna av gjutjärn och pensla lätt med olivolja.

Stek några tigelle i taget. Vänd dom flera gånger medan du steker dom i ca 5 min. De ska ha jäst och fått fin färg. Håll bröden varma under en bakduk medan du steker resterande bröd.

Ät bröden varma med valfri fyllning, t.ex. skinka, grillade grönsaker som paprika, zucchini, sparris eller radicchiosallad, ruccola, pesto och pecorino eller parmesanost.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Om du vill göra söta Tigelle kan du fylla dem med nutella och banan eller pecoriono och honung eller fikonmarmelad.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.