Italienska pitabröd – Tigelle

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

3tim 45min 6 ingredienser

Recept på Tigelle, ett italienskt bröd som påminner om pitabröd. Serveras med skinka, grillade grönsaker och pesto.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

stycken
20 - 20
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2 frp
jäst (25 g)
2 1/2 dl
kallt vatten
1 tsk
socker
8 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
Exempel på fyllningar
paprika
zucchini
sparris
ruccola

Gör så här

Tips!

Om du vill göra söta Tigelle kan du fylla dem med nutella och banan eller pecoriono och honung eller fikonmarmelad.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (51)

(51)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Hanna

Hur gör man om man vill låta dem nattjäsa?

Anna Mellberg

Hej Hanna! Vi har inte provat att nattjäsa dem. Men testa att jäsa dem över natten i bunken och sedan baka ut dem på morgonen och låta den andra jäsningen vara i rumstemperatur. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco