Smördegssnurror

RÖSTA PÅ RECEPTET (1019)

(1019)

Vad tycker du?

20min 5 ingredienser

Smördegssnurror är goda snittar som passar utmärkt som goda drinktilltugg. De är enkla att göra, bra att kunna förbereda innan. Dela degen och gör med olika fyllningar.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

st
30
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1019)

(1019)

Vad tyckte du om receptet?

23 kommentarer

Inger

Hur mycket behöver jag till 7 personer. Hur många blir det på en rulle smördeg?

Anna Mellberg

Hej Inger! En rulle ger ca 20-30 st snurror- beroende på hur tjocka du skär dem. 3-4 st per person blir det till ditt gäng- om vi har koll på matten;-). Lycka till med snurrorna och hoppas at ni får det riktigt trevligt tillsammans, hälsningar från Zetas provkök.

Sebastian Martin

Alltid en favorit! Testa också gärna med hackad Chèvre, eller varför inte Zetas crème på kronärtskockor!

Anna Mellberg

Sebastian, det låter ju jättegott! Tack för att du tipsar, hälsningar från vännerna på Zeta

Emma

Hej, hur ska man förvara snurrorna efter de varit i ugnen om de ska ätas dagen efter?

Anna Mellberg

Hej Emma! Tack för din fråga! Vill börja med att säga att snurrorna är som godast när de är nygräddade. Jag skulle föreslå att du förvarar dem i kylen på en bricka och sedan värmer upp dem i ugnen strax innan servering. Risken är annars att de blir för mjuka av fyllning och fukt. Lycka till önskar Anna på Zeta.

Margareta Widerholm

Hur tunna ska skivorna vara?

Anna Mellberg

Hej Margareta!
Ca 1-1,5 cm tycker jag blir bra! Lycka till önskar Anna på Zeta

nadia

kan man förbereda snurrorna dagen innan i kylskåpet för spara tid?

Anna Mellberg

Hej Nadia! Jag har inte testat att förbereda dem i kylen. Risken kan vara att degen blir väldigt mjuk av fyllningen- men det kan helt klart vara värt att testa. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Karin

Hej, är dessa goda även som rumsvarma?

Sophie Berlin

Hej Karin,
Ja de här små snurrorna är även goda rumsvarma men vi vill rekommendera att äta direkt från ugn för frasigast och godast resultat.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Sabina

Hej!

Kan man byta ut tapenaden mot något annat?

Hälsningar
Sabina

Emma Olsson

Hejsan Sabina,
Ja, det går jättebra! Vi rekommenderar att ersätta tapenaden med Pesto Piccante.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Cristina Hahre

Kan jag göra dem några dagar i förväg???
Går de att frysa???

Emma Olsson

Hejsan,
Det går bra att förbereda dagen innan, ju färskare desto godare. Vi har inte provat att frysa in snurrorna, test och återkom gärna hur det gick 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta

Ulla larsson

Hej.om jag göt snurrar av smördeg och lägger på fyllningen kan jag frysa dem då.

Sophie Berlin

Hej Ulla,
Ja det går bra att frysa och baka av vid senare tillfälle.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Louise

När ska osten användas?

Emma Olsson

Hej Louise,
Tack för att du uppmärksammade detta, receptet är nu ändrat. Osten ska rivas över snurrorna innan de ska gräddas i ugnen 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...