Recept från Zeta. Buffebröd_med_tapenade_li

Buffébröd med tapenade

Ett buffébröd med smaksatt med tapenade. Perfekt brytbröd på buffébordet.

Tillagning
Jäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Rör ut jästen i vattnet.

Blanda ned salt, tapenade, dinkel- och vetemjöl.

Arbeta in mjölet till en smidig deg.

Tillsätt ev mer mjöl, degen ska vara smidig, men ganska kladdig och lös.

Låt jäsa under bakduk 1 timme.

Värm ugnen till 225°.

Häll ut degen i en smord långpanna.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Stjälp upp brödet och låt svalna, gärna på ett galler.

Servera som ett stort brytbröd på buffébordet.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Blanda i valfri Zeta Tapenade i degen och få ett gott buffébröd. Dinkelmjölet går utmärkt att ersätta med vetemjöl.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.