Låt kycklingen ligga i marinad
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g kycklingfiléer
  • 3 dl bladpersilja plockad
  • 1 vitlöksklyfta riven
  • 1 rivet skal från citron
  • 1/3 chilipeppar
  • 1 dl Zeta Olivolja Citron

    Zeta Olivolja Citron

    Läs mer
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar och trä upp på bambuspett.

Lägg persilja, vitlök, citronskal, chili och Zeta Limone i en mixer.

Mixa alla ingredienser till marinaden.

Massera in marinaden i kycklingspetten och låt ligga kallt någon timme före stekning.

Fräs vitlök, lök, paprika och zucchini i en kastrull med rikligt med olivolja på medelvärme utan att det tar färg.

Efter ca 5 minuter, tillsätt tomater och vatten.

Koka i cirka 15 minuter så att grönsakerna blir mjuka, smaka av med salt och svartpeppar.

Tillsätt bönorna och koka i ytterligare 3-4 minuter.

Stek spetten runt om i en stor stekpanna med lite olivolja i 7-8 minuter så att de blir genomstekta (alternativt grilla på utegrillen om säsongen och vädret tillåter).

Lägg i mozzarellan i den varma bönratatouillen precis före servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Kycklingen blir minst lika god att grilla på utegrillen om säsongen och vädret tillåter.

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.