Recept från Zeta.nu Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

Lammracks med grillad fetaost och grönsaker

Perfekt grillade lammracks med rosmarin och vitlök. Servera med grillad fetaost och grönsaker som tillbehör.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mortla vitlöken och bladen från rosmarinkvisten med olivoljan.

Gnid in lammracksen med blandningen och låt ligga en timme före grillning.

Skiva auberginen, lägg på ett fat och strö över saltet. Låt ligga 20-30 minuter så att vätskan dras ur så mycket som möjligt.

Torka av auberginen med ett papper.

Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen.

Dela citronen.

Grilla lammet indirekt under lock till en kärntemperatur av 54 grader, salta och peppra.

Pensla grönsakerna med olivolja för matlagning och grilla dem så att de får fin färg och blir mjuka, salta.

Grilla fetaosten i folietråget i ca 10 minuter så att den blir riktigt varm och krämig.

Skär upp lammracksen och lägg upp grönsakerna.

Smaksätt med lite olivolja för smaksättning och rosébalsamvinäger och servera fetaosten till.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.