Chili con carne med fetaoströra

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)

Vad tycker du?

3tim 30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Chili con carne
400 g
högrev
2 msk
vetemjöl
2 st
gula lökar, skalade och skivade
1 st
rensad och skivad röd paprika rensad och skivad
2 st
skalade vitlöksklyftor, hackde
1
röd chili, hackad
1 msk
spiskummin
1 msk
korianderfrön, malen
1 tsk
ingefära
1 st
lagerblad
1 frp
Zeta krossade tomater
3 dl
ljus öl
salt
nymalen svartpeppar
persilja till garnering
Glödhoppor & fetaoströra
5 dl
naturell yoghurt
6 dl
rågsikt
1/2 dl
ljus sirap
1 tsk
bikarbonat
1 nypa
salt
Zeta Extra jungfruolivolja Origianle, till pensling

Gör så här

Tips!

Glödhoppor går fint att baka ut och frysa in. Då är det bara att ta fram, tina och grädda.

 

 

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (41)

(41)
Tack!