Recept Chili con carne med fetaoströra - Zeta

Chili con carne med fetaoströra

Chili con carne på vita bönor med glödhoppor och fetaoströra.

Tillredning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Chili con carne
  • 1 frp Zeta Blandade vita bönor Ekologiska

    Zeta Blandade vita bönor Ekologiska

    Läs mer
  • 400 g högrev
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 st gula lökar, skalade och skivade
  • 1 st rensad och skivad röd paprika rensad och skivad
  • 2 st skalade vitlöksklyftor, hackde
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk korianderfrön, malen
  • 1 tsk ingefära
  • 1 st lagerblad
  • 1 burk Zeta Plommontomater

    Zeta Plommontomater

    Läs mer
  • 3 dl ljus öl
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • persilja till garnering
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sila av bönorna och spola i kallt vatten, ställ åt sidan. 

Värm upp en stekpanna och tärna högreven i större bitar, skär bort eventuella senor. Stek köttet i två omgångar tillsammans med mjöl. 

Värm under tiden en tjockbottnad kastrull och fräs grönsakerna i olja på medelvärme i ca 2 min, tills de börjar ta färg. 

Tillsätt alla torkade kryddor och fräs med i någon minut, blanda i det stekta köttet.

Tillsätt plommontomaterna och häll på öl. Låt sjuda under lock i ca 2 h. 

Under tiden, blanda fetaosten tillsammans med hälften av yoghurten och ställ i kylen fram till servering. 

Blanda resterande ingredienserna till brödet i en bunke. Ta upp degen och knåda på mjölat bakbord, dela i 8 bitar. 

Kavla ut degen tunt och nagga glödhopporna. Grädda några åt gången i en torr, inte för varm stekpanna ett par minuter på varje sida. Avsluta med att pensla bröden med olivolja. 

Ta bort locket och tillsätt bönorna, låt grytan koka ihop utan lock i ytterligare 15 min, tills köttet är helt mört.

Smaka av med salt och nymalen svart peppar, eventuellt en skvätt rödvinsvinäger. 

Garnera grytan med koriander och persilja, servera med ny stekt bröd och fetaoströra

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Glödhoppor går fint att baka ut och frysa in. Då är det bara att ta fram, tina och grädda.    

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.