Recept från Zeta: Olivmarinerad fläskfilé

Olivmarinerad fläskfilé

Fläskfilén bakas i ugn och marineras sedan i ett dygn i vitlök, kapris och oliver. Serveras med citronklyftor och ett gott bröd!

Marinering
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 150 grader.

Salta och peppra köttet och bryn runt om i olivolja.

Baka i mitten av ugnen till en innertemperatur på 68-70 grader, det tar ca 30-40 minuter.

Kontrollera att köttet är genomstekt.

Låt köttet vila i ca 10 minuter innan du marinerar det.

Blanda olivolja, vinäger, örter, lök, vitlök, kapris och oliver.

Marinera köttet i en plastpåse i 1 dygn i kylen.

Skiva upp och häll över marinaden.

Servera med citronklyftor och gott bröd.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.