Recept från Zeta: Pasta med fläsk och champinjoner

Pasta med fläsk och champinjoner

Strimlad fläskkotlett med svamp och doftande rosmarin - Cavatelli con carne e funghi.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Pasta
  • 400 g fläskkotletter benfri, tunt skivad
  • 4 msk  Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 200 g champinjoner skivade
  • 1 vitlöksklyfta tunt skivad
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 rosmarinkvist
  • 1/2 rivet skal av citron
  • salt
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan ”al dente” enligt anvisningarna på förpackningen.

Bryn fläskköttet i olivolja på hög värme i en stekpanna.

Lägg åt sidan på en tallrik.

Stek champinjonerna och vitlöken i en och samma panna i någon minut.

Tillsätt eventuellt mer olivolja.

Häll på vin, vatten och buljongtärning.

Låt koka ihop 2-3 minuter.

Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med rosmarin och citronskal.

Smaksätt med salt och peppar.

Blanda köttet med persiljan och den nykokta pastan.

Lyft upp rosmarinkvisten innan pastan ska serveras.

Stäng

Inköpslista

Stäng
Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Läs om våra goda nyheter 2017

Grilla gott!

Det är tillbehören, såserna och rörorna som gör skillnaden.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.