Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 500 g högrev, skuret i grytbitar
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk Tomatpuré
  • 4 dl rött vin
  • 1 köttbuljongstärning
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 dl Zeta Pastasås Classico

    Zeta Pastasås Classico

    Läs mer
  • 100 g varmrökt fläsk, i tärningar
  • 250 g små champinjoner
  • salt
  • peppar
  • 2 msk grovskuren persilja
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Bryn köttet i olivolja i en gryta tills det fått fin färg.

Lägg i lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut.

Tillsätt tomatpuré, rött vin, buljongtärning, rosmarin och tomatfond, låt puttra under lock tills köttet är mört, ca 1,5 timme.

Späd eventuellt med lite vatten.

Stek fläsk och champinjoner i lite olivolja och lägg i grytan, låt koka med 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Avsluta med att strö över persilja.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Blanda med olivolja och strö över rikligt med parmesanost.

Servera till oxragun.

 

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.