Ragu alla Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)

Vad tycker du?

1tim 20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
nötfärs
1
finhackad gul lök
2
finhackad vitlöksklyftor
1
liten morot
1
liten bit finhackad rotselleri
2 msk
Tomatpuré, tub
2 dl
vatten
1 frp
krossade tomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
salt
svartpeppar
Till servering

Gör så här

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (108)

(108)
Tack!

Mats Bergstrand

Jösses vilken smak. Först känns den nästan ”tam”, tills man känner djupet av smakerna. En given favorit!

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor