Tillaga ragun i
Resterande tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 pkt (400 g) Zeta Fiori

    Zeta Fiori

    Läs mer
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 liten morot
  • 1 liten bit rotselleri, finhackad
  • 2 msk Ardita Tomatpuré, tub
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 2 dl vatten
  • 1 burk Zeta Plommontomater

    Zeta Plommontomater

    Läs mer
    , hackade
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek nötfärs med olivoljan i en gryta på hög värme tills färsen är genomstekt.

Tillsätt lök, vitlökmorot och selleri och stek ytterligare 1 minut.

Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater.

Låt koka upp och lägg i buljongtärningenvatten och örter och låt puttra minst 1 timme under lock så att såsen utvecklar sin fulla arom.

Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Blanda såsen med den nykokta pastan, och strö över rikligt med parmesanost.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.