Ragu alla Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (155)

(155)

Vad tycker du?

1tim 20min 16 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Strozzapreti
400 g
nötfärs
1
finhackad gul lök
2
finhackad vitlöksklyftor
1
liten morot
1
liten bit finhackad rotselleri
2 msk
Tomatpuré, tub
2 dl
vatten
1 frp
krossade tomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
salt
svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (155)

(155)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Bilbo

Yo, de står rotselleri under ingredienser ska nog stå selleri.

Anna Mellberg

Hej! Det är rotselleri i detta recept, men går även bra med stjälkselleri. Det är bara att välja. Hälsningar vännerna på Zeta

Elliot

Blir detta recept bra om man ersätter nötfärsen med högrev och långkokar några timmar tills köttet faller isär?

Anna Mellberg

Hej Elliot! Vi har inte provlagat det med högrev men kan absolut tänka oss att det blir gott. Om du vill testa så tänk på att addera mer vätska/vatten för långkok. Återkom gärna och berätta hur det smakade. Hälsningar från vännerna på Zeta

Mats Bergstrand

Jösses vilken smak. Först känns den nästan ”tam”, tills man känner djupet av smakerna. En given favorit!

Marie-Louise von Platen

Supergott!
Enkelt fast jag har i rött vin och dragon. 🙂
Tack för bra grundrecept.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja