Ragu alla Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)

Vad tycker du?

1tim 20min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
nötfärs
1
finhackad gul lök
2
finhackad vitlöksklyftor
1
liten morot
1
liten bit finhackad rotselleri
2 msk
Tomatpuré, tub
2 dl
vatten
1 frp
krossade tomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
salt
svartpeppar
Till servering

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (122)

(122)
Tack!

Elliot

Blir detta recept bra om man ersätter nötfärsen med högrev och långkokar några timmar tills köttet faller isär?

Anna Mellberg

Hej Elliot! Vi har inte provlagat det med högrev men kan absolut tänka oss att det blir gott. Om du vill testa så tänk på att addera mer vätska/vatten för långkok. Återkom gärna och berätta hur det smakade. Hälsningar från vännerna på Zeta

Mats Bergstrand

Jösses vilken smak. Först känns den nästan ”tam”, tills man känner djupet av smakerna. En given favorit!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco