Ragu alla Bolognese
Vad tycker du?
Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.
Receptet är framtaget av Zeta.
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (159)
(159)Vad tyckte du om receptet?
8 kommentarer
Danne
Vilken fetthalt rekommenderas på nötfärsen?
Anna Mellberg
Hej Danne! det fungerar alldeles utmärkt med den vanligaste fetthalten på nötfärs i butik- dvs någonstans mellan 10-15%. Vi har även gjort ragu på blandfärs som är lite fetare- med mycket gott resultat. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta
Bilbo
Yo, de står rotselleri under ingredienser ska nog stå selleri.
Anna Mellberg
Hej! Det är rotselleri i detta recept, men går även bra med stjälkselleri. Det är bara att välja. Hälsningar vännerna på Zeta
Elliot
Blir detta recept bra om man ersätter nötfärsen med högrev och långkokar några timmar tills köttet faller isär?
Anna Mellberg
Hej Elliot! Vi har inte provlagat det med högrev men kan absolut tänka oss att det blir gott. Om du vill testa så tänk på att addera mer vätska/vatten för långkok. Återkom gärna och berätta hur det smakade. Hälsningar från vännerna på Zeta
Mats Bergstrand
Jösses vilken smak. Först känns den nästan ”tam”, tills man känner djupet av smakerna. En given favorit!
Marie-Louise von Platen
Supergott!
Enkelt fast jag har i rött vin och dragon. 🙂
Tack för bra grundrecept.