Ragu alla Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (150)

(150)

Vad tycker du?

1tim 20min 16 ingredienser

Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Zeta Strozzapreti
400 g
nötfärs
1
finhackad gul lök
2
finhackad vitlöksklyftor
1
liten morot
1
liten bit finhackad rotselleri
2 msk
Tomatpuré, tub
2 dl
vatten
1 frp
krossade tomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
salt
svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (150)

(150)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Elliot

Blir detta recept bra om man ersätter nötfärsen med högrev och långkokar några timmar tills köttet faller isär?

Anna Mellberg

Hej Elliot! Vi har inte provlagat det med högrev men kan absolut tänka oss att det blir gott. Om du vill testa så tänk på att addera mer vätska/vatten för långkok. Återkom gärna och berätta hur det smakade. Hälsningar från vännerna på Zeta

Mats Bergstrand

Jösses vilken smak. Först känns den nästan ”tam”, tills man känner djupet av smakerna. En given favorit!

Marie-Louise von Platen

Supergott!
Enkelt fast jag har i rött vin och dragon. 🙂
Tack för bra grundrecept.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar