Ragu alla Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (159)

(159)

Vad tycker du?

1tim 20min 15 ingredienser

Ragu alla Bolognese - en klassiker som blir extra matig med morot och selleri.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
nötfärs
1
finhackad gul lök
2
finhackad vitlöksklyftor
1
liten morot
1
liten bit finhackad rotselleri
2 msk
Tomatpuré, tub
2 dl
vatten
1 frp
krossade tomater
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
salt och svartpeppar
Till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (159)

(159)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Danne

Vilken fetthalt rekommenderas på nötfärsen?

Anna Mellberg

Hej Danne! det fungerar alldeles utmärkt med den vanligaste fetthalten på nötfärs i butik- dvs någonstans mellan 10-15%. Vi har även gjort ragu på blandfärs som är lite fetare- med mycket gott resultat. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Bilbo

Yo, de står rotselleri under ingredienser ska nog stå selleri.

Anna Mellberg

Hej! Det är rotselleri i detta recept, men går även bra med stjälkselleri. Det är bara att välja. Hälsningar vännerna på Zeta

Elliot

Blir detta recept bra om man ersätter nötfärsen med högrev och långkokar några timmar tills köttet faller isär?

Anna Mellberg

Hej Elliot! Vi har inte provlagat det med högrev men kan absolut tänka oss att det blir gott. Om du vill testa så tänk på att addera mer vätska/vatten för långkok. Återkom gärna och berätta hur det smakade. Hälsningar från vännerna på Zeta

Mats Bergstrand

Jösses vilken smak. Först känns den nästan ”tam”, tills man känner djupet av smakerna. En given favorit!

Marie-Louise von Platen

Supergott!
Enkelt fast jag har i rött vin och dragon. 🙂
Tack för bra grundrecept.