Recept från Zeta: Basilikamarinerade lammkottletter

Basilikamarinerade lammkotletter

I vår örtmarinad har vi basilika, timjan, vitlök och citron - låt lammkotletterna marinera minst en timme, gärna hela natten för mer smak.

Marinering
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1-1 1/2 kg lammkotletter
  • salt
  • Basilikamarinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • några kvistar rosmarin endast bladen
  • några kvistar timjan endast bladen
  • finrivet skal från 1 citron
  • svartpeppar
  • 1 dl Olivolja Classico Extra Vergine
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mixa samtliga ingredienser till örtmarinaden länge till en slät, grön marinad.

Häll över köttet och låt marinera minst 1 timme, gärna över natten.

Torka av köttet lätt och krydda med salt.

Grilla 2–3 minuter på varje sida.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.