Recept från Zeta: Basilikamarinerade lammkottletter

Basilikamarinerade lammkotletter

I vår örtmarinad har vi basilika, timjan, vitlök och citron - låt lammkotletterna marinera minst en timme, gärna hela natten för mer smak.

Marinering
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1-1 1/2 kg lammkotletter
  • salt
  • Basilikamarinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • några kvistar rosmarin endast bladen
  • några kvistar timjan endast bladen
  • finrivet skal från 1 citron
  • svartpeppar
  • 1 dl Olivolja Classico Extra Vergine
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Mixa samtliga ingredienser till örtmarinaden länge till en slät, grön marinad.

Häll över köttet och låt marinera minst 1 timme, gärna över natten.

Torka av köttet lätt och krydda med salt.

Grilla 2–3 minuter på varje sida.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.