Recept från Zeta. Bräserad_högrev_med_balsamico_och_rödlök_st

Bräserad högrev med balsamvinäger och rödlök

Långkok på högrev med ljuvliga smaker av balsamvinäger, rödlök, tomat, vitlök och örter. Passar utmärkt som helgmiddag.

Tillagning
Kokning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 600 g högrev skuret i grytbitar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • några kvistar timjan alt 1 tsk torkad
  • 1 msk Ardita Tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl Zeta Balsamvinäger Sigillo Blu

    Zeta Balsamvinäger Sigillo Blu

    Läs mer
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 4 rödlökar skalade och skurna i klyftor
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka persilja grovskuren
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Bryn köttet i olivolja i en gryta tills det fått fin färg.

Lägg i vitlök, kryddor, tomatpuré och bryn ytterligare någon minut.

Häll på vin, balsamvinäger, buljongtärningar och vatten.

Låt sjuda under lock 1½–2 timmar.

Koka med rödlöken de sista 20 minuterna.

Smaka av med salt och peppar.

Strö över persilja.

Servera med sallad och ett gott bröd.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.