Recept från Zeta. scallopine_al_limone_di_vitello

Kalvmedaljong med champinjoner och citron

Kalvmedaljong med champinjoner och citron. På italienska Scaloppine al limone di vitello. Servera med ett vitt surdegsbröd.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 5 msk Zeta Olivolja extra mild

    Zeta Olivolja extra mild

    Läs mer
    , till stekning
  • 1 dl persilja, hackad
  • 600 g kalvinnanlår, i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • citron
  • 1 dl vitt vin
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Skär tunna skivor av champinjonerna.

Stek vitlökskyftan i olivolja och ta upp den när den är gyllenbrun.

Tillsätt champinjoner och persilja.

Häll över på ett fat.

Torka köttet, salta och vänd det i mjöl.

Stek kalvskivorna i olivolja i en het stekpanna.

Pressa på citron och häll över vinet.

Låt koka in i köttet och tillsätt champinjonerna.

Ringla över en smakrik olivolja.

Servera med vitt surdegsbröd.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.