Chiligryta med chorizo

RÖSTA PÅ RECEPTET (106)

(106)

Vad tycker du?

2tim 14 ingredienser

Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
högrev i bitar
1/2 frp
2
gula lökar
2
finhackade vitlöksklyftor
2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
torkad oregano
1
röd chili, finhackade
1
röd paprika i bitar
2 frp
á 400 g konserverade körsbärstomater
2 dl
vatten
1 dl
färsk koriander
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (106)

(106)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Nina

Ska det verkligen bara vara 2 dl vatten? Går man på bilden på receptet så har:
Alternativ 1. tomaterna man lagt i gett väldigt mycket mer vätska
Alternativ 2. så ska det vara mer än 2 DL vatten som receptet säger.

Anna Mellberg

Hej Nina! Ja, det ska vara 2 dl vatten och 2 frp konserverade körsbärstomater(vi kommer förtydliga det i receptet nu eftersom färska körsbärstomater inte bidrar med lika mycket vätska). Vill du trots det ha en lösare konsistens så kan du späda med mer vatten och smaka eventuellt av med mer kryddor. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta.

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis