Chiligryta med chorizo

RÖSTA PÅ RECEPTET (105)

(105)

Vad tycker du?

2tim 14 ingredienser

Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
600 g
högrev i bitar
1/2 frp
2
gula lökar
2
finhackade vitlöksklyftor
2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
torkad oregano
1
röd chili, finhackade
1
röd paprika i bitar
2 frp
á 400 g konserverade körsbärstomater
2 dl
vatten
1 dl
färsk koriander
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (105)

(105)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Nina

Ska det verkligen bara vara 2 dl vatten? Går man på bilden på receptet så har:
Alternativ 1. tomaterna man lagt i gett väldigt mycket mer vätska
Alternativ 2. så ska det vara mer än 2 DL vatten som receptet säger.

Anna Mellberg

Hej Nina! Ja, det ska vara 2 dl vatten och 2 frp konserverade körsbärstomater(vi kommer förtydliga det i receptet nu eftersom färska körsbärstomater inte bidrar med lika mycket vätska). Vill du trots det ha en lösare konsistens så kan du späda med mer vatten och smaka eventuellt av med mer kryddor. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar