Bönrisotto med champinjoner och chorizo

RÖSTA PÅ RECEPTET (33)

(33)

RÖSTA PÅ RECEPTET (33)

(33)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
champinjoner
3 st
bananschalottenlökar, finhackade
4 dl
Zeta Arborioris Casa Di Luca
1 1/2 l
varm svampbuljong eller kycklingbuljong
2 msk
Zeta Extra jungfruolivolja Originale till stekning
2 msk
plockade timjanblad
1
vitlöksklyfta, finhackad
1/2
citron
muskotnöt
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (33)

(33)
Tack!

Jenny

Det är fel i receptet även för buljongen. Det blir lite svårt att späda med 2 dl åt gången när man enbart ska koka 1,5 dl buljong enligt ingredienslistan. Jag antar att det är 1,5 liter som menas?

johan

Jag känner mig osäker på vad som skall göras med bönorna. Receptet hade behövt korrekturläsas då det är lite tokiga saker ,felstavningar och missar. Inget allvarligt men dock.

Emma Olsson

Hej Johan,
Tack så mycket för din feedback, jag har nu ändrat i receptet. Bönorna kan du ha i samtidigt som parmesanosten, då går de inte sönder utan behåller sin konsistens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Klassisk italiensk höstmiddag

Höstgryta
Höstgryta
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Italiensk kalvgryta Spezzatino
Klassisk pasta
Klassisk pasta
Bolognese med pasta tagliatelle
Bolognese med pasta tagliatelle
Risotto
Risotto
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Klassiskt italienskt långkok
Klassiskt italienskt långkok
Ossobuco
Ossobuco