Bönrisotto med champinjoner och chorizo

RÖSTA PÅ RECEPTET (25)

(25)
45min

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
champinjoner
3 st
bananschalottenlökar, finhackade
4 dl
Zeta Arborioris Casa Di Luca
1 1/2 l
varm svampbuljong eller kycklingbuljong
2 msk
plockade timjanblad
1
vitlöksklyfta, finhackad
1/2
citron
muskotnöt
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Kommentera

Jenny

Det står dessutom att det ska vara 1 frp finriven Zeta Parmesano Reggiano 20 månaden. Produkten som det länkas till är 1 kg som förpackningsstorlek. Det känns ändå lite mycket att ha 1 kg ost i en risotto?

Jenny

Det är fel i receptet även för buljongen. Det blir lite svårt att späda med 2 dl åt gången när man enbart ska koka 1,5 dl buljong enligt ingredienslistan. Jag antar att det är 1,5 liter som menas?

johan

Jag känner mig osäker på vad som skall göras med bönorna. Receptet hade behövt korrekturläsas då det är lite tokiga saker ,felstavningar och missar. Inget allvarligt men dock.

Emma Olsson

Hej Johan,
Tack så mycket för din feedback, jag har nu ändrat i receptet. Bönorna kan du ha i samtidigt som parmesanosten, då går de inte sönder utan behåller sin konsistens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Årets Novello är här!

Olivolja från årets första dagars skörd.

Lär mer

Nyhet!

Ekologiska bönor utan lag - Färdiga att äta

Nya produkter

Italienska pastarätter

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.