Bönrisotto med champinjoner och chorizo

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)

Vad tycker du?

45min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

Receptet är framtaget i samarbete med Svenska Juniorkocklandslaget.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
200 g
champinjoner
3 st
bananschalottenlökar, finhackade
4 dl
Zeta Arborioris Casa Di Luca
1 1/2 l
varm svampbuljong eller kycklingbuljong
2 msk
Zeta Extra jungfruolivolja Originale till stekning
2 msk
plockade timjanblad
1
vitlöksklyfta, finhackad
1/2
citron
muskotnöt
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (30)

(30)
Tack!

Jenny

Det står dessutom att det ska vara 1 frp finriven Zeta Parmesano Reggiano 20 månaden. Produkten som det länkas till är 1 kg som förpackningsstorlek. Det känns ändå lite mycket att ha 1 kg ost i en risotto?

Jenny

Det är fel i receptet även för buljongen. Det blir lite svårt att späda med 2 dl åt gången när man enbart ska koka 1,5 dl buljong enligt ingredienslistan. Jag antar att det är 1,5 liter som menas?

johan

Jag känner mig osäker på vad som skall göras med bönorna. Receptet hade behövt korrekturläsas då det är lite tokiga saker ,felstavningar och missar. Inget allvarligt men dock.

Emma Olsson

Hej Johan,
Tack så mycket för din feedback, jag har nu ändrat i receptet. Bönorna kan du ha i samtidigt som parmesanosten, då går de inte sönder utan behåller sin konsistens 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.