Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

(79)

Vad tycker du?

1tim 15 ingredienser

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost är en riktigt god och matig varmrätt, perfekt att bjuda dina hungriga gäster på!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2
abuergine, tärnad
1
gul lök, delad och skivad
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g
nötfärs
1
ägg
1 frp
Fetaost, i bitar
några kvistar
färsk timjan
1 kruka
persilja, hackad
1 msk
mald spiskummin
salt
svartpeppar
4 ark
filodeg , köps färdig
1
ägg, uppvispat

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

(79)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Leif Läräng

Några särskilda bönor?

Anna Mellberg

Hej Leif! I receptets ingredienslista står det svarta bönor. Men du kan använda de bönor som du gillar bäst- men tänk på att de bönor som ska användas är färdiglagade bönor, exempelvis kokta bönor på tetra. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta.

Conny Johansson

Hej!

Är det fyra eller två ark filodeg som används?

Med vänlig hälsning, Conny

Emma Olsson

Hej Conny,
Det är 4 ark med filodeg som behövs för det här receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar