Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

(79)

Vad tycker du?

1tim 15 ingredienser

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost är en riktigt god och matig varmrätt, perfekt att bjuda dina hungriga gäster på!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1/2
abuergine, tärnad
1
gul lök, delad och skivad
2
vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g
nötfärs
1
ägg
1 frp
Fetaost, i bitar
några kvistar
färsk timjan
1 kruka
persilja, hackad
1 msk
mald spiskummin
salt
svartpeppar
4 ark
filodeg , köps färdig
1
ägg, uppvispat

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (79)

(79)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Leif Läräng

Några särskilda bönor?

Anna Mellberg

Hej Leif! I receptets ingredienslista står det svarta bönor. Men du kan använda de bönor som du gillar bäst- men tänk på att de bönor som ska användas är färdiglagade bönor, exempelvis kokta bönor på tetra. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta.

Conny Johansson

Hej!

Är det fyra eller två ark filodeg som används?

Med vänlig hälsning, Conny

Emma Olsson

Hej Conny,
Det är 4 ark med filodeg som behövs för det här receptet 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco