Recept från Zeta. Filodeg_fylld_med_kottfars_bonor_och_Fetaost

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost

Filodeg fylld med köttfärs, bönor och Fetaost är en riktigt god och matig varmrätt, perfekt att bjuda dina hungriga gäster på!

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1/2 abuergine, tärnad
  • 1 gul lök, delad och skivad
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 200 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 burk (200 g) Zeta Svarta bönor

    Zeta Svarta bönor

    Läs mer
  • 1 pkt , 150 g Zeta Fetaost

    Zeta Fetaost

    Läs mer
    , i mindre bitar
  • några kvistar färsk timjan, plockade blad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 1 msk mald spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 ark filodeg , köps färdig
  • 1 ägg, uppvispat
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek aubergine, lök och vitlök i olivolja.

Låt svalna.

Blanda med köttfärs, ägg, väl avrunna bönor, Fetaost, timjan, persilja och spiskummin.

Krydda med salt och peppar.

Lägg ut ett ark filodeg och pensla med uppvispat ägg.

Lägg på hälften av köttfärsen och rulla ihop.

Lägg ut nästa ark filodeg, pensla med ägg och lägg på plåt. Gör samma sak med resterande av köttfärsen och grädda sedan de båda rullarna i ugn på 175°C ca 30 minuter eller tills de fått fin färg.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.