Recept från Zeta. oxragu_med_rott_vin_rosmarin_och_bonor

Oxragu med rött vin, rosmarin och bönor

Bjud vänner och familj på mör oxragu med rött vin, rosmarin och bönor. Servera med potatis eller bröd.

Förberedelser cirka
Låt koka upptill

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 800 g grytbitar av nötkött
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Zeta Extra jungfruolivolja Classico

    Läs mer
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter, tärnade
  • 2 msk Tomatpuré
  • 5 dl rött vin
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 3 kvistar rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 1 nypa strösocker
  • 1 förpackning Zeta Stora vita bönor

    Zeta Stora vita bönor

    Läs mer
    , á 380 g
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Bryn köttet i olivolja på hög värme i en gryta tills det fått fin färg.

Tillsätt lök, vitlök och morötter och bryn ytterligare någon minut.

Tillsätt tomatpuré och rött vin, låt koka upp.

Häll i vatten, buljongtärning och örter.

Låt puttra 1½-2 timmar till dess att köttet är mört.

Smaka av med salt, peppar och strösocker.

Vänd ner bönorna innan servering.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.