Gulaschsoppa

RÖSTA PÅ RECEPTET (81)

(81)

Vad tycker du?

1tim 16 ingredienser

Gulaschsoppa med plommontomater, kummin och mejram är mustig och mättande. Servera med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
500 g
högrev, i bitar
2
finhackade gula lökar
2
finhackade vitlöksklyftor
1
tärnad röd paprika
1
stor tärnad morot
200 g
tärnad rotselleri
1 1/2 tsk
paprikapulver
1 tsk
hel kummin
1 frp
krossade tomater
8 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
3 msk
färsk hackad mejram
salt, svartpeppar
2-3 msk
hackad persilja
Till servering
gräddfil

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (81)

(81)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Lisa

Inte det lättaste att hitta färsk mejram, funkar det med torkad? Samma mängd?

Emma Olsson

Hej Lisa,
Tack för att du hörde av dig! Det går jättebra att använda torkad mejram, men jag rekommenderar att du då endast tar 1 msk torkad mejram.
Hälsningar
Emma från Zeta

Kim Nilsson

Hur kan tillagningstiden vara 1timme när det ska ”småkoka under lock i 2 timmar”?

Emma Olsson

Hejsan Kim,
Så ska det absolut inte vara, jag har nu ändrat detta. Tack så mycket för din feedback 🙂

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar