Bräserad lammbog med bönor och tomat

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 14 ingredienser

Bjud på mör, bräserad lammbog med bönor och tomat. En rustik och god rätt som passar utmärkt på middagsbjudningen eller helgmiddagen.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
lammbog, i skivor med ben
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, hackade
1 stjälk
blekselleri, skivad
1 frp
krossade tomater
2 dl
vatten
1 tärning
köttbuljong
några blad
färsk salvia
2
kvistar färsk timjan
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tycker du?

1 kommentar

Eva Jönsson

Jag hade inget matlagningsvin så jag bytte ut det mot hälften vatten och hälften äppelcidervinäger. Hade också i ett extra bönpaket.

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco