Bräserad lammbog med bönor och tomat

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 14 ingredienser

Bjud på mör, bräserad lammbog med bönor och tomat. En rustik och god rätt som passar utmärkt på middagsbjudningen eller helgmiddagen.

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
800 g
lammbog, i skivor med ben
1
gul lök, finhackad
2
vitlöksklyftor, hackade
1 stjälk
blekselleri, skivad
1 frp
krossade tomater
2 dl
vatten
1 tärning
köttbuljong
några blad
färsk salvia
2
kvistar färsk timjan
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (39)

(39)

Vad tycker du?

1 kommentar

Eva Jönsson

Jag hade inget matlagningsvin så jag bytte ut det mot hälften vatten och hälften äppelcidervinäger. Hade också i ett extra bönpaket.

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja