
Färsbiffar med caponata
Caponata är en grönsaksragu med lök, vitlök, chili och massor av härliga grönsaker som passar ihop med de klassiska färsbiffarna.
Tillagning
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
- 400 g nötfärs eller kalvfärs
- 1 ägg
- 1 dl vatten eller mjölk
- 2 msk ströbröd
- 1 vitlöksklyfta fint riven
- 1 gul lök fint tärnad
- salt gärna havssalt
- svartpeppar
- Zeta Extra jungfruolivolja Classico till stekning
- CAPONATA (GRÖNSAKSRAGU)
- 1 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
- 1 gul lök tärnad
- 2 vitlöksklyftor skivade
- 1/2 mellanstor röd chili fint tärnad
- 1 zucchini tärnad
- 1 röd paprika tärnad
- 1 aubergine tärnad
- 4 tomater tärnade
- 1 kvist rosmarin
- 1 msk Zeta Rödvinsvinäger
- 1/2 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade