Helgrillad fläskkarré med balsamicoglaze

RÖSTA PÅ RECEPTET (399)

(399)

Vad tycker du?

1tim 20min 1 ingredienser

Helgrillat kött blir saftigt och gott. Smakerna kommer fram när köttet får grillas i lugn och ro.

Receptet är framtaget i samarbete med Tove Nilsson.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 kg
fläskkarré, hel bit
Balsamicoglaze
1/2 dl
japansk soja
1/2 dl
Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
2
vitlöksklyftor, finrivna
2 msk
flytande honung

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (399)

(399)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Jonas

Detta är enligt mig det bästa sättet att grilla karré’. Har gjort detta flera ggr blir alltid bra. Grillar på gasolgrill.

Mikael Frumermann

Vilken temperatur ska grillen ha?

Håkan

Jag körde på 125-150 grader och då tog det ca 2 timmar med en rejäl bit. Jättegott!

Emma Olsson

Hejsan Mikael,
Till detta recept använde vi oss av kolgrill och väntade tills vi fick den perfekta glöden. Tyvärr tog vi inga temperaturer.
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar