Recept från Zeta. Lovbiff-med-oliver-och-farska-artor-i-vinagersas

Lövbiff med oliver och färska ärtor i vinägersås

Bjud dina gäster på lövbiff med oliver och färska ärtor i vinägersås. Härliga smaker med en touch av Italien

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Vinägersås
  • 1 dl Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
  • 1 dl vatten
  • 1 dl buljong, eller motsvarande flytande kalvfond
  • 1 msk maizena till redning
  • ca 16 Zeta Kalamataoliver urkärnade

    Zeta Kalamataoliver urkärnade

    Läs mer
  • salt
  • svartpeppar
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Koka ihop balsamvinäger, vatten och buljong till hälften i en kastrull.

Red av med maizena, utrört i lite vatten, till såskonsistens.

Lägg i oliverna och låt koka i någon minut.

Smaksätt med salt och peppar.

Koka ärtorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 2 minuter.

Salta och peppra lövbiffarna.

Stek dem hastigt i olivolja i en het stekpanna.

Servera med vinägersås och ärtor.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.