Recept från Zeta. Caesarpasta.

Caesarsallad med pasta

Matig Caesarsallad med pasta. Klassisk italiensk sallad med romansallad, kyckling, Caesardressing och rikligt med parmesan.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Börja med såsen: Blanda äggulor, senap, vitlök, sardeller och citron-saft.

Vispa runt så att sardellerna blir till en grov puré.

Tillsätt oljan i en smal stråle samtidigt som du vispar försiktigt.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Låt såsen vila medan du kokar pastan.

Stek baconskivorna knapriga i het torr panna och lägg dem på ett hushållspapper för att suga upp överflödigt fett.

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

Riv salladen grovt och blanda sedan dressingen, -salladen och pastan.

Toppa med hyvlad parmesanost, de hela -sardellfiléerna och bacon i bitar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Variera salladen genom att byta bacon mot kyckling eller -räkor. Per person: 100 g stekt kycklingfilé eller 50 g räkor.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.